Kläder i all ära men ofta blir outfiten ännu bättre om du kombinerar den med snygga och unika smycken. Smycken behöver inte vara dyra men låt de gärna sticka ut, speciellt om du bär dem till en enklare outfit. Gamla smycken kan du ta vara på eller till exempel sälja guld för att få in pengar till att köpa nya smycken.

Förgyll klädseln med guldsmycken

Är du en guldperson eller silverperson? Eller kanske både och? Silver- och guldsmycken i kombination eller ett diskret guldhalsband alternativt ett statementsmycke med guldplätering kan verkligen sätta pricken över i:et för att lyfta en outfit eller ge en speciell stil.

Vill du vara riktigt gyllene så satsa på en guldig klädsel till festen och matcha med coola guldsmycken. Eller kanske ha guld på skor och smycken och en helt annan färg på klädseln. Det finns massor som du kan göra till både vardags och till fest.

Äkta eller falskt guld

Coco Chanel var en av de första designerna som införde oäkta pärlor i smyckesväg på podiet. Och det blev en stor hit. Du behöver nämligen inte använda äkta silver eller guld för att göra succé. Falskt guld kan vara minst lika snyggt och dessutom betydligt billigare. Om du gillar att byta smycken ofta eller om du är rädd om dina äkta guldsmycken kan du gott och väl köpa oäkta smycken som används då och då. Skulle du tappa dem är det ingen större fara.

Att till exempel ge bort oäkta guld som present är ingen större hit. Ska du ge bort en gåva till en student, som doppresent eller till din äkta hälft så bör också smycket eller klenoden vara av äkta guld. Annars kan du lätt uppfattas som snål eller likgiltig inför gåvan.

Vill du sälja gammalt guld?

Många väljer att sälja guld som ett smart sätt att snabbt få in pengar. Du kanske har ärvt gamla smycken som du inte vill använda eller har guld som du inte kan göra så mycket av, såsom guldtänder eller dylikt. Men guld kan också vara ett perfekt sätt att förgylla din klädstil. Du kanske kan kombinera äldre guldsmycken med nyare varianter. Eller smälta ner guld och göra ett helt nytt smycke.

Har du redan sålt ditt guld men till exempel inte är nöjd med värderingen, alternativt ångrar dig och vill ha tillbaka guldet, kan du normalt be om det. Många aktörer där du kan sälja guld erbjuder kostnadsfria returer.

Second hand-smycken

Har du lust att köpa smycken men vill gärna ha äkta vara? Då kan du köpa diamanter och guld som är äkta men som anses som vintagesmycken. Att handla smycken på second hand har visat sig vara en starkt uppåtgående trend som verkar vara här för att stanna. Detsamma gäller naturligtvis vintageplagg av fin kvalitet. Det ger både en häftig och unik look samtidigt som du är miljövänlig och spar på jordens resurser. Vad kan vara bättre och smartare och ge dig själv den personliga prägel du förtjänar?