När det kommer till att packa ner kläder gör nästan alla det stora misstaget – att packa ner kläderna i flyttlådor. Vi rekommenderar att du använder flyttlådorna till andra ting istället och tar tillvara på den förvaring som dina möbler och dina prylar har!

Byråer, resväskor och andra möbler med förvaring står oftast helt tomma i samband med flytt. Detta döda utrymme fungerar utmärkt som förvaring för dina kläder. Visst kan byrån bli lite tyngre att bära och transportera, men med hjälp av en flyttfirma blir arbetet mycket enklare. En flyttfirma kan också hjälpa dig med flyttstädning så att du slipper klagomål från hyresvärd eller nya inflyttare.

Flyttstädning för smidigare flytt

Letar du efter svaret på frågan vad ingår i flyttstädning? Då är du inte ensam. En flyttstädning inkluderar oftast en storstädning i en bostad som är tom. Här ingår även fönsterputsning såväl som städning av kök, spis och ugn.

Hos Qleano kan du boka flyttstädning och läsa mer om vad som ingår. Kom ihåg att boka din städning så nära flyttdatum som möjligt och att använda RUT-avdraget för lägre kostnad.

Tre tips för smartare packning av kläder

Städningen bör alltid genomföras när bostaden är tömd på möbler, saker och kläder. Som ovan nämnt kan du med fördel packa in kläder i möbler, resväskor eller andra förvaringskorgar som ändå står tomma. Utöver detta tips listar vi tre ytterligare!

  • Använd svarta sopsäckar som förvaring. De är mjuka, tar lite plats och är enkla att bära.
  • Vill du slippa hänga trägalgar i din nya bostad? Låt plaggen sitta kvar på galgarna, surra ihop ett flertal stycken och trä sedan en klädpåse över.
  • Vakuumpåsar är utmärkta om du behöver ta upp så lite plats som möjligt. Kläderna tar minimalt med utrymme och du kan enkelt få plats med en hel garderob i en kartong!