Att köpa kläder kan man göra av flera anledningar. Antingen av nöje eller för att det är ett måste. Men vad för kläder går det att köpa?

Vilka kläder köper man i världen?

Beroende på vilket land man kommer ifrån eller bor i skiljer sig val av kläder åt. Både när det gäller kvalitet och utbud. Därför kan man ställa sig frågorna: Vilka kläder finns i världen? Och vad för kläder, beroende på land, köps oftast?

Tittar man på Sverige är utbudet stort. Enligt Modette är det ett väntat klädesplagg som toppar försäljningslistorna, och det är jeans. Det är dessutom något som stämmer överens med försäljningen i stora delar av världen.

Just byxor i alla dess former är ett typiskt plagg. Just jeans är de vanligaste, men beroende på tillfälle har byxor olika design och syfte. Ska man på en fin sammankomst kan finbyxor, kavajbyxor, vara ett alternativ. Det finns även exempel på arbetsbyxor som är till för att skydda.

Skyddskläder är en typ av kläder som är vanligt och säljs i många länder, Sverige är ett exempel på det. Där kan skyddsskor vara ett av många exempel. Bland annat skor med stålhetta. De används i synnerhet på industrier eller byggen för att kunna skydda en arbetare. Om en olycka är framme och man får något tungt över foten är det viktigt med skydd.

Andra kläder som är populära är skor och jackor. I vissa delar av världen har de här plaggen dock fått andra syften än de primära. Båda är tänkta att skydda personen i fråga. Men nu för tiden är det minst lika vanligt att någon köper skor enbart för att de är snygga.